Keresés

Belépés

Hírlevél

Látogatók

Oldalainkat 141 vendég és 0 tag böngészi

2020. évi kancafedeztetés átmeneti támogatása

Innen letölthető a vemhes kancák átmeneti támogatásához szükséges állatorvosi igazolás mintája. Állatorvosi igazolás

A COVID gazdasági hatásainak mérséklésére hozott rendelkezések között szerepel a tenyésztési programot végrehajtó (azaz valamely egyesületben regisztrált és annak tenyésztési programja szerint termékenyített) kancák támogatása, amennyiben 2020. január 1. és 2020. június 30. között kerültek fedeztetésre/termékenyítésre, és a legalább 18 napos vemhességvizsgálaton vemhesnek bizonyultak.

A rendelet száma: 31/2020. (VI.22.)

A támogatást igényelheti olyan, a TEÁOR 08) 0143 alá tartozó ló-, lóféle-tenyésztéssel foglalkozó vállalkozás, illetve vállalkozó, amely/aki ügyfélazonosítóval (MVH regisztrációs számmal) rendelkezik, és a rendeletben foglalt egyéb általános törvényi feltételeknek megfelel. Vállalkozónak számít az adószámmal rendelkező őstermelő is.

A támogatást július 28. és augusztus 10. között elektronikusan lehet igényelni, ügyfélkapun keresztül, mellékelve a fedeztetési jegyzőkönyvet és az állatorvosi igazolást a pozitív eredményű vemhességvizsgálatról. Nyilatkozni kell arról is, hogy a kérelmező melyik fajta tenyésztési programját hajtja végre. Egy tenyésztő több fajtába tartozó kancára is igényelhet, de egy kancára csak egyszer igényelhető a támogatás. A fedeztetési jegyen az igénylő kell szerepeljen, mint tartó vagy tulajdonos.

Részletek a hivatkozott rendeletben, kérjük alaposan átolvasni, ez a cikk csak tájékoztató jellegű!

Az állatorvosi igazolás mintája a végrehajtási rendelet melléklete lesz.