Remény és hit

Rakéta Remény, sok szurkoló kedvence, sportpályafutása végére ért.

A tehetséges, de kis méretű ló a ménvizsga után a Mráz családhoz került, ahol Tamás akkor még ifi lovasként kezdett vele versenyezni. Kipróbálták a militaryt és a díjugratást is, és már az első években meglátszott, hogy micsoda nagy szíve van ennek a gyönyörű kis lónak.

 

Szépen haladtak együtt előre, míg a 140 centiméteres magasságig nem jutottak. Sok nemzetközi versenyen szerepeltek sikeresen, és kétszer nyertek Magyar Ló Kupát — ennek a versenysorozatnak Remény sokáig színfoltja volt. Nagyon fog hiányozni a versenypályákról, de remélhetőleg ugyanilyen sikeres pályafutása kezdődik most a tenyésztésben.

 

Tegnap Novotni Péterrel meglátogattuk Reményt salföldi istállójában. A 14 éves mén boldogan futkározott a karámban, örömmel üdvözölte az arra járó embereket. Gyönyörű állapotban van, látszik, hogy remekül bánnak vele. Megköszöntük Mráz Tamásnak, valamint édesapjának és edzőjének, Mráz Csabának, hogy ilyen jó gazdái voltak Reménynek, nélkülük csak egy maradt volna a sok ló között.

 

  • Sok munka volt eljutni idáig, ugye? — kérdeztük Tamást.
  • Igen, sok munka és sok-sok hit kellett hozzá! — felelte szinte egyszerre Tamás és apukája.

 

Kedves tenyésztők és lovasok, erről ne feledkezzetek meg. Hinni kell abban, amit csinálunk, abban, ami a miénk, mert elődeink ránk hagyták, és akkor mi is hagyunk valamit az utódainkra.

 

Gyúró, 2017. október 5.

 

                                                                                              (JA)